Tuesday, 2018-11-13, 6:25 AM
Welcome Guest | RSS

Welcome to Belo Blato

Main » 2014 » February » 19 » Festival kobasice i domaće rakije u Belom Blatu
3:33 PM
Festival kobasice i domaće rakije u Belom Blatu


Takav odziv i kvalitet učesnika  na I Festivalu kobasice i domaće rakije  organizatori nisu mogli ni sanjati. Belo Blato postaje već prepoznatljivo po svojoj  manifestacionoj ponudi, tako da je ova aktivnost  samo upotpunila   lepezu dobre  prakse. To će zasigurno  proizvesti  još bolje efektive, pre svega u segmentu razvoja ruraralnog turizma i promovisati ovu sredinu kao poželjnu turističku destinaciju.  U subotu, 08. februara,pristigli sa svih strana  iz bližeg i šireg okruženja, učesnici i takmičari, svako na svoj način, doprineli  su  da takmičenje, a posebno atmosfera, budu na izuzetnom nivou.


Želja organizatora   je bila da se ekipe  pokažu u svetlu predačke tradicije odnosno da na starinski način , uz domaće začine i arhaične  alatke, daju do znanja žiriju da nisu zaboravili i zanemarili ono što im je ostavljeno u amanet. Neverovatno šarenilo začina, kecelja, tradicionalnih alata i jezika posebno, stvorili su jednu nadrealnu atmosferu!


Žiriju je bilo izuzetno teško da u mnoštvu kvalitenih proizvoda odabere i proglasi najbolje. Ipak, uz malo  sreće i majstorstva svakako, prvaci u kategoriji najbolje kobasice  postalli su članovi ekipe    „Udruženje stočara" iz Belog Blata, dok su drugo i treće mesto osvojile ekipe „Borđoš" iz Kisača i „Inspektori i drugovi „ iz Zrenjanina.


A rakija, u nekoliko kategorija po sirovinskom satavu , bilo je takvih da je stručni žiri dobio baš „glavobolju", dok se nije opredelio za najbolje! Nije bilo lako, u mnoštvu izutetnih domaćih, prirodnih proizvoda, odabrati šampione . Po broju medalja u proizvodnji domaće rakije, najuspešniji  su  bili Ečani i Beloblaćani. Organizatorima ove manifestacije,  Udruženju kulinara amatera Belog Blata, značajno su pomogle sve društvene  beloblatske strukture i Gradska  uprava  Zrenjanina.


Uz zahvalnost svima,  učesnicima i sponzorima, posebno gospodinu Uzon Stojanu, koji je omogućio pobedničkoj ekipi besplatan boravak nedelju dana u Ližnjanu, kraj Pule, organizator ove neobične i uspele manifestacije  poručuje da će sledeća biti još masovnija i sadržajnija. Do tada, neka kobasica bude  više nego što je dana u godini!

U Belom Blatu,

februara 2014.

N.M.


Views: 1307 | Added by: emil | Tags: kobasice, rakija | Rating: 5.0/2
Total comments: 1
0   Spam
1 emil   (2014-02-19 3:51 PM)
Izvinjavamo se zbog malog zastoja u radu sajta.. Pozdrav, BeloBlato.com

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
Login form
Login:
Password:
pratite nas
instagram
Instagram
chat
novi video
00:09:22

STUDIO AGM / KAŠTEL EČKA GRADOLOGIJA

  • Views:
  • Total comments: 0
  • Rating: 0.0
Search
w2u
kursna lista
pecanje
izlet
mamci za pecanje
prijatelji sajta
Statistics

Ukupno online: 1
Gosti: 1
Korisnici: 0